Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

30 вересня відбулося пленарне засідання чергової ІХ сесії районної ради VII скликання

30 вересня 2016 року відбулася чергова ІХ сесія районної ради VII скликання.

Участь у її роботі взяли голова районної державної адміністрації Олег Голімбієвський, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, селищні, сільські голови, керівники установ та організацій району.

Першочергово депутати заслухали відповідь на депутатський запит депутата районної ради Туза С.В., який був направлений на розгляд до Голованівського відділу поліції ГУ НП в Кіровоградській області. Запит стосувався розслідування справи про виявлення фактів підробки підписів жителів с. Грузьке на договорах оренди належних їм земельних ділянок. В результаті обговорення відповіді на запит, було вирішено включити до порядку денного ІХ сесії питання «Про результати розгляду запиту» та підтримати відповідне звернення до Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.

Далі перейшли до розгляду питань порядку денного сесії. Всього депутатами було розглянуто 20 питань.

Заслухано інформацію про хід виконання районних програм, а саме:

-        районної комплексної програми розвитку автомобільного транспорту та забезпечення безпеки дорожнього руху у Голованівському районі на 2013-2016 роки;

-        районної програми з утвердження гендерної рівності на період до 2016 року;

-        районної програми зайнятості населення Голованівського району на період до 2017 року.

Затверджено дві районних програми:

  - розвитку та вдосконалення функціонування ринків з продажу продовольчих та непродовольчих товарів у Голованівському районі на 2016-2020роки.

- реформування системи надання адміністративних послуг та впровадження реформи децентралізації надання адміністративних послуг в Голованівському районі на 2016-2018роки.

Внесено зміни до наступних програм:

 - програми соціального і економічного розвитку Голованівського району на 2016рік;

 - програми соціального захисту малозабезпечених верств населення, інвалідів, ветеранів війни, праці та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Голованівського району на 2016-2020роки

- районної програми по створенню соціально-економічних умов для реалізації статутної діяльності Голованівської районної організації ветеранів України на 2016-2017роки

- районної комплексної програми соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2016-2020роки.

- районної соціальної цільової програми «Шкільне харчування» на 2016-2020 роки».

     Депутати одноголосно проголосували за доповнення вище вказаних програм новими заходами, зокрема щодо: реконструкції приміщень та придбання обладнань для Голованівської ЦРЛ; придбання житла для лікаря-молодого спеціаліста; забезпечення безоплатним проїздом усіх пільгових категорій населення; надання одноразової матеріальної допомоги демобілізованим учасникам АТО (1000 грн. кожному), надання одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем учасникам АТО (1000 грн. кожному); забезпечення безоплатним харчуванням учнів 1-11 класів, які підвозяться до навчальних закладів маршрутами шкільних автобусів, тощо.

     Фінансування всіх перерахованих заходів було враховано під час розгляду питання «Про внесення змін до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року № 32 «Про районний бюджет на 2016 рік», по якому доповідав начальник фінансового управління районної державної адміністрації Василь Дудар.

               

          А от питання «Про звернення депутатів Голованівської районної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг», «Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельних ділянок» та «Про створення президії Голованівської районної ради»  викликали чимало дискусій, в результаті яких дані рішення не були прийняті.

          Крім цього, депутатами було розглянуто ще низку питань, зокрема: про затвердження списку присяжних Голованівського районного суду, про стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років, про встановлення щомісячного розміру батьківської плати за навчання у комунальних закладах «Голованівська районна дитяча школа мистецтва» та «Побузька дитяча музична школа початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу (школа естетичного виховання) системи Міністерства культури України» на 2016-2017навчальні роки та про внесення  змін до статутів закладів культури спільної власності територіальних громад сіл та селищ району.

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада