Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

Голованівщина відзначила 90-річний ювілей від дня заснування Голованівського району

Голованівщина відзначила 90-річний ювілей від дня заснування району

13 квітня 2013року Голованівщина святкувала 90-річний ювілей від дня заснування Голованівського району.

Постановою ВУЦВК від 7 березня 1923 року було утворено Голованівський район, до складу якого на той час входили Голованівська, Вербівська, Липовеньківська і Троянська волості з центром у Голованівську.

Святкові заходи розпочалися об 11 годині в адміністративному приміщенні районної ради з зустрічі гостей – земляків та видатних людей, які народилися на Голованівській землі. Це і відомі лікарі, такі як Покрова В.Д.,  Довгань О.М., Валько О.С., Пустовіт Д.І., народні депутати України різних скликань Грушевський В.А., Петренко М.І., Ігнатенко В.В., Бойко В.О., П’яничук Н.В., письменники Полянецький В.А., Кулик І.А., Вовченко В.В., доктора наук, професора, ректора і викладачі вищих навчальних закладів Березовський М.Д., Марчак В.А., Рудик С.К., Кузьменко Г.І., Максименко П.В., Сидоренко П.І., заслужені працівники різних галузей, люди, які свого часу працювали на посадах у місцевих органах влади і ті, які зараз служать на благо народу: Петренко Б.І., Цвігун Г.А., Білюга І.Ф., Шмаєвич Л.І., Поліщук С.М., Бабій В.Д., Панченко О.Н., Панченко М.Н., Новосад В.М., Муха В.С. Гарник Н.Л. та багато інших заслужених і відомих людей, спонсорів і меценатів проектів та програм, що реалізовуються на Голованівщині.

Почесними гостями свята стали голова обласної ради Михайло Ковальчук народний депутат України Віталій Грушевський, заступники голови обласної державної адміністрації Ярослав Арсірій та Олександр Чернявський.

У двох залах адмінприміщення для почесних відвідувачів було організовано фотовиставку досягнень району, виставку робіт майстринь-вишивальниць та виробів із дерева.


Всі бажаючі могли пригоститись смачними наїдками, зігрітися чаєм, кавою чи міцнішими напоями та переглянути фільм про відродження Голованівського району.

Головне дійство  свята  відбувалося на районному стадіоні «Колос». Під супровід голови районної ради Олексія Чушкіна та голови районної державної адміністрації Олександра Ярового  гості пройшли до виставки дитячих робіт, оглянули експозицію місцевих товаровиробників, виставку хліба, святкові палатки установ і організацій району та органів місцевого самоврядування району.

Гостей області танцюристи Голованівщини здивували чудовим видовищем Майдансу на пісню «Кіровоград». Олексій Бояр, уродженець с.Ємилівка навмисне приїхав із столиці до Голованівська, щоб подарувати тут свої пісні. А наш земляк, письменник, член спілки письменників України Віктор Полянецький прочитав свого вірша про рідне село Капітанку. Вдосталь було усього: і пісні, і танцю. Але кульмінацією свята став спільний дарунок, що створили місцеві майстрині усіх сільських рад району – вишитий рушник. Цим рушником голованівці зазіхнули на ще один рекорд України – цього разу в номінації «найдовший суцільний вишитий рушник», 24 сільські та селищні голови винесли до сцени величезний вишитий рушник. Протягом 64 днів поспіль 29 майстринь, серед яких 3 учениці початкової школи, вишивали полотно, притаманною їх території технікою вишивки. Яких лише кольорів, візерунків, капви, заполочі, ниток, стрічок немає на ньому. Це наша історія, виспівана рукодільницями на полотні. Офіційний представник книги рекордів України Ігор Підчібій здійснив заміри та оголосив про встановлення нового рекорду України на найдовший суцільний вишитий рушник, який має 27 метрів. Ігор Підчібій зазначив, що це не просто рекорд України, а світовий рекорд. Це гарний подарунок району до 90-річчя його створення. Очільники району Олександр Яровий та Олексій Чушкін отримали дипломи організаторів рекорду України.


На сцені виступали народні аматорські колективи, запрошені гурти із інших регіонів, а вже як зовсім звечоріло жителів району зі сцени своїми піснями вітала Наталя Бучинська, яку запросили меценати району ТОВ "КЛК" та ТОВ "Відродження". Фінальною крапкою для всього свята став яскравий, по-справжньому багатий і захоплюючий феєрверк.




 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада