Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

Голованівськ святкує День селища

Голованівськ відзначав День селища

22 вересня 2013року Голованівськ відзначав 249 річницю від дня заснування селища.

Розпочалося святкування з розваг для малечі. Діти виготовляли вітальну листівку "З днем народження , рідне селище". Готові листівки з піднесеним настроєм та гордістю кріпили на сцені з гарним надписом "Зі святом, рідне селище". Після цієї цікавої справи пролунали акорди веселих дитячих мелодій. Діти мали можливість реалізувати свої вокальні запити та поспівати в караоке.

Потім відбувся концерт -  учні  та викладачі  Голованівської дитячої школи мистецтв вітали жителів селища.

Працівниками районної бібліотеки для дітей було організовано пізнавальні та захопливі презентації про бібліотеку «Завітай в книжковий дім, тут цікаво буде всім», «Діти, що читають - майбутнє нації та  організовано ігри «Книга-бібліотека-читач» та «Загадки Компютошки».  Було презентовано електронний блок матеріалів про бібліотеку та друкованих рекламно – інформаційних видань за допомогою виставки «Голованівська бібліотека для дорослих  ім. С. В. Шеврякова – центр культурного і духовного спілкування громади».

Для молоді селища проводилась захоплююча літературна гра «Відгадай портрет з обкладинки».

Протягом дня для дітей також працювали численні атракціони, батути,в парку були розміщені численні ятки з солодощами, всі бажаючі могли пригоститися гречаною кашею та ухою , приготованою в польовій кухні.

О 18.00 годині вечора урочистості розпочалися виступом  вихованців хореографічних колективів дитячої школи мистецтв та Будинку дитячої та юнацької творчості.

З вітальним словом до всіх, хто завітав на свято,  звернулись очільники району – голова райдержадміністрації Олександр Яровий, голова районної ради Олексій Чушкін та гості свята, народний депутат України Віталій Грушевський та керуючий Кіровоградською єпархією, архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф.

Гарним подарунком жителям в день народження селища став справжній витвір мистецтва, виготовлений майстринями та майстрами  Голованівщини - декоративна таріль, виконана у стилі українського автентичного розпису.

Зафіксований діаметр найбільшої в Україні тарілі 2 метри 42 сантиметри. На її виготовлення пішло 123 дерев’яних заготовки, 10 літрів лаку, 3 літри кольорової гуаші, 1,125 куб. метри липових брусів. Керівниками проекту по виготовленню тарілі були Попова Наталія Юріївна та Савчук Ігор Вікторович. Біля тарілі красувалося 2 тисячі 300 штук печених яблук, прикрашених горобиною. Всі жителі селища мали змогу не лише помилуватися такою красою, але й вдосталь нею  посмакувати.


Згодом, після фіксування та встановлення рекорду на найбільшу декоративну таріль, урочисту частину з нагоди Дня селища  продовжила   місія нагородження, де вже декілька років поспіль визначають та відзначають  переможців у різних номінаціях.

 

У цьому році церемонію нагородження розпочала номінація «Кращі благодійники», переможцем в якій став директор ПП «Люшнювате» Єгіазарян Камо Мішікович.

Відзначили наймолодшого жителя селища. Ним став Брижатюк Іван Романович ,який з’явився на світ напередодні свята нашого рідного селища. Маленький мешканець отримав подарунок від очільників району, які відвідали цього дня пологовий будинок. Також ними було вручено 5 дитячих візочків  мамам, які напередодні дня народження Голованівська подарували йому маленьких жителів. 

Продовжили урочистості вже традиційні номінації: «Новоутворена родина» -переможці Калієвський Олександр Валентинович та Сигляк Наталія Анатоліївна, які 21 вересня вступили в шлюб.

 «Почесний громадянин селища» - ним став керуючий Кіровоградською єпархією, Високопреосвященний  Іоасаф, Архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський;

«Вагомий внесок в соціально-економічний та духовний розвиток Голованівщини» - переможці Шмаєвич Леонід Ізраілович заслужений працівник транспорту України та  народний депутат України Грушевський Віталій Анатолійович.

Ювілейною медаллю від очільників району, подякою та цінним подарунком від Віталія Грушевського була ногороджена і родина Зданевичів, яка 24 серпня на Всеукраїнських змаганнях «Тато, мама я – спортивна сім’я», що проходили в Києві виборола чемпіонський титул і здобула звання  найспортивнішої сім’ї України.

Гордістю та честю нашого селища цього року стали керівники хореографічних колективів Бондар- Коваль Ірина Григорівна, Макаринська Мар’яна Вікторівна, керівник гуртків Голованівського БДЮТ, керівник проекту рекорду України на найдовший суцільний вишитий рушник Прокопенко Світлана Анатоліївна, директор Голованівського БДЮТ, керівник проекту рекорду України на найбільшу декоративну таріль Попова Наталія Юріївна, вчитель трудового навчання НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ступенів ім. Т.Г.Шевченка»- гімназія, керівник проекту рекорду України на найбільшу декоративну таріль Савчук Ігор Вікторович, керівник господарчої групи Голованівської районної ради, активний учасник проекту рекорду України на найбільшу декоративну таріль Мостовик Віталій Григорович, головний спеціаліст Голованівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Гордійчук Інна Вікторівна, вихователь дитячого навчального закладу №3 «Малятко»  Гирба Валентина Василівна, директор Голованівської дитячої школи мистецтв Довга Ріта Станіславівна.

У номінації «Кращий двір» перемогу здобула родина Прокопенків  - Ігор Володимирович та  Світлана Анатоліївна.

«Кращою установою по благоустрою» цього річ  було визнано контору  Голочанського лісництва.

Завершився святковий осінній вечір виступом Заслуженої артистки України Ольги Юнакової та групи «Agva Vita”, приїзд яких цього дня до Голованівська  став можливим  за фінансової підтримки  групи компаній «Кернел» в Голованівському районі.

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада