Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

Координаційна рада при голові районної ради обговорювала проблеми реформування місцевого самоврядування, благоустрою, власності та містобудування

         22 квітня 2015 року відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради за участю сільських та селищних голів району. Головував на засіданні голова районної ради Олексій Чушкін.

         На початку засідання голова районної ради ознайомив присутніх із рядом листів, які надійшли до районної ради.  

         Надійшло звернення учасників обласного зльоту молодих вчителів та профспілкового активу Кіровоградщини щодо вирішення проблемних питань освітньої галузі, які виникли внаслідок введення нового порядку фінансування – за освітньою субвенцією. Олексій Чушкін звернувся до керівників органів місцевого самоврядування з проханням при можливості  допомагати районному бюджету з метою повноцінного фінансування освітньої галузі та недопущення порушень трудових прав освітян. Начальник відділу освіти районної державної адміністрації Михайло Коломійчук підтримав дане прохання і звернув увагу на стан  дошкільних навчальних закладів, які були передані у підпорядкування відділу освіти районної державної адміністрації.

         Розпорядженням голови Кіровоградської обласної ради та Кіровоградської обласної державної адміністрації  утворено робочу групу з розробки пропозицій щодо вирішення в області питань, пов’язаних з утриманням полезахисних лісонасаджень. До складу робочої групи включено 3 представника з Голованівського району. Олексій Чушкін зазначив: «Будемо мати надію що питання щодо утримання, догляду, експлуатації й захисту полезахисних лісонасаджень буде врегульовано».

         Ознайомив з подякою командира гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону Кіровоградській землі за патріотизм та високу мотивацію її синів, які з честю та відданістю виконують свій військовий обов’язок по захисту нашої Батьківщини в лавах легендарної 79-ї окремої аеромобільної бригади. З Голованівського району свій військовий обов’язок в дивізіоні виконує Болгаренко Дмитро Якович (с. Капітанка). Олексій Чушкін звернувся до Капітанського сільського голови Сторчак З.І. з проханням відвідати сім»ю військовослужбовця, подякувати за службу та запропонувати необхідну допомогу.

         Далі учасники засідання розпочали розгляд питань порядку денного. В першу чергу затвердили план роботи Координаційної ради при голові районної ради на 2015 рік.

         Заслухали інформацію начальника відділу Новомиргородського міжрайонного управління водного господарства Сергія Носенка щодо передачі гідротехнічних споруд в комунальну власність сільським та селищним радам та надання їх в оренду.

         Обговорили проблемні питання санітарного стану та благоустрою населених пунктів району. Зокрема розглянули питання щодо поновлення паспортів санітарного очищення, активізації роботи депутатів та адмінкомісій, упорядкування сміттєзвалищ, об’єктів водопостачання та каналізування, влаштування та утримання полігонів твердих побутових відходів та ін. Внаслідок розгляду даного питання вирішили звернутись до районної державної адміністрації з проханням вивчити питання щодо відкриття пунктів скло приймачів на території району.

         Досить жваво і дискусійно обговорювали питання про перспективний план щодо добровільного об’єднання територіальних громад. Як повідомив голова районної ради, згідно Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» даний план буде розроблений районною державною адміністрацією та поданий до 15 липня 2015 року на схвалення обласній раді. Члени наради вирішили звернутись до районної державної адміністрації з проханням надати даний план для його обговорення на сесіях сільських, селищних рад та загальних зборах громадян за місцем проживання.

                      

Про стан розроблення та оновлення містобудівної документації доповіла головний спеціаліст сектору регіонального розвитку, містобудування та архітектури районної державної адміністрації Ольга Єременко. Для забезпечення у подальшому сприятливих умов для реалізації інвестиційних проектів (нове будівництво, реконструкція чи капітальний ремонт), вона рекомендувала сільським та селищним радам провести роботи щодо розроблення ними геодезичних зйомок територій населених пунктів для подальшого проведення оновлення генеральних планів.

         Начальник відділу з питань юридичного забезпечення виконавчого апарату районної ради Алла Ковтун проінформувала про порядок підготовки та проведення загальних зборів громадян за місцем проживання та рекомендували радам розробити та затвердити на сесіях відповідні Положення.

         Наприкінці наради, голова районної ради підбивши підсумки закликав сільських, селищних голів працювати в діючого законодавчому полі, в тому числі при проведенні вуличного освітлення та здійсненні ремонту доріг та наголосив на  виконавчій дисципліні.

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада