Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

Відбулось засідання постійної комісії районної ради з соціальних питань

26 січня 2018року відбулось засідання постійної комісії районної ради з соціальних питань, на якому розглянуто  питання:   

-         Положення про порядок використання шкільних автобусів

-         Порядок призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів спільної власності територіальних громад селищ та сіл району;

-         Проект районної програми розвиту дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти на 2018-2022роки.

За ініціативою голови районної ради Б. Кучмія, виконавчим апаратом районної ради було розроблено положення про порядок використання шкільних автобусів для врегулювання питання організації перевезень до місць навчання і додому учнів і педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів шкільними автобусами. Дане положення дозволяє передавати шкільні автобуси у користування в на договірних засадах та надавати послуги з перевезення бюджетним установам району. Також дане положення визначає обов’язки керівника освітнього закладу  при використанні шкільних автобусів..

На виконання Закону України «Про загальну освіту»  виконавчим апаратом районної ради підготовлений Порядок призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів спільної власності територіальних громад сіл та селищ Голованівського району. Відповідно до  Порядку призначення керівників навчальних закладів здійснюється за результатами конкурсного відбору. Також, Порядком передбачено  -  підстави проведення конкурсного відбору, створення конкурсної комісії, порядок визначення претендентів.

Головним спеціалістом відділу освіти В.В. Ігнатенко представлено   проект  програми розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти.

За словами Вікторії Вікторівни  дана програма буде охоплювати ті сторони освітнього процесу які до цього реалізовувались в таких програмах як “Вчитель” , “Шкільна парта”, “Шкільний автобус”, “Програма розвитку дошкільної освіти”, “Програма розвитку позашкільної освіти” та ключає в себе концепцію Нової Української школи яка впроваджується МОН України.

В даній програмі передбачено: - у сфері дошкільній освіті побудувати в смт. Голованівськ ще один  садочок на 6 груп, відкрити у дошкільних навчальних закладах  інклюзивні  групи; у сфері загальної середньої освіти  заплановано  придбання 5-ти  шкільних автобусів, щоб розгрузити існуючі маршрути.  

Протягом 5 років заплановано придбати 15 навчальних кабінетів та обладнання для 3 навчальних закладів.

Також, передбачено проведення капітального ремонту Побузької загальноосвітньої школи. Створення 5 комплектів для проведення фізкультурно-оздоровчої роботи в навчальних закладах, відкриття у загальноосвітніх навчальних закладах класів з поглибленим вивченням предметів, оновлення комп’ютерної техніки.

У сфері позашкільній освіті  - оновлення  матеріально-технічної бази  НВК «Перегонівська ЗШ І-ІІІ ст. - ДНЗ».

 

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада