Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

Обговорення проекту Концепції реформування органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

Обговорення проекту Концепції реформування органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

     19 серпня 2013 року  в залі засідань Голованівської районної ради відбулося обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. 
В обговоренні взяли участь голова районної ради О.Чушкін, голова районної державної адміністрації О. Яровий,  заступники голови Голованівської районної державної адміністрації,  керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації,  територіальних органів міністерств та відомств України, окремих підприємств, установ, організацій та депутатів районної ради.
Спікер зібрання голова Голованівської районної ради Олексій Чушкін  зазначив, що необхідність у кардинальних змінах системи місцевого самоврядування виникла вже давно. Стратегічною метою Концепції є визначення напрямів, механізмів та строків формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади,  і  саме для того  проводяться  обговорення, щоб громадськість могла висловити свої пропозиції та зауваження.  Також, ознайомив присутніх з основними етапами проведення реформи та очікуваних результатах. Підкреслив, що реформування дозволить сформувати ефективну владу на місцях та створити самодостатні громади. Реформа відбуватиметься в два етапи. Під час підготовчого етапу розроблятимуться і прийматимуться всі необхідні акти законодавства, створюватиметься законодавча основа для реалізації права територіальної громади на добровільне об’єднання з наданням державної підтримки новоутвореним об’єднаним громадам для поліпшення інфраструктури надання послуг та транспортної доступності, визначатимуться основні засади фінансування проектів співробітництва громад. 
Другий етап впровадження (2015-2020 роки) передбачає здійснити моделювання адміністративно-територіальних одиниць в регіонах та підготувати проекти необхідних нормативних актів для завершення формування нової системи адміністративно-територіального устрою України.   
 Учасники зібрання обговорили  актуальні питання  розвитку місцевого самоврядування, вирішення проблемних питань  щодо формування та наповнення місцевих бюджетів, фінансування місцевих програм та заходів, а також схвалили проект Концепції щодо реформування місцевого самоврядування.

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада