Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

Обговорено впровадження заходів медичної реформи в районі

30 березня 2018року голова районної ради Богдан Кучмій взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку району, яке проходило в сесійному залі районної ради. Засідання було присвячене питанню   впровадження заходів медичної реформи на території району.

Так, перед учасниками Ради виступила головний лікар центральної районної лікарні Валентина Піддубна, яка повідомила, що останнім часом ситуація в районній лікарні кардинально змінилась  в сторону покращення.

«За період з  2012  по 2017 рік в ЦРЛ  прибули 3 молодих фахівці: лікар-дерматолог, лікар-хірург та лікар-педіатр.

Керівництвом району та центральної районної лікарні щороку проводиться профорієнтаційна робота серед випускників шкіл щодо їх вступу у вищі медичні заклади з поверненням на роботу в наш край.

Районною радою та  районною державною адміністрацією проводиться значна робота щодо забезпечення житлом молодих  фахівців. Так в 2017-му році придбано житло для молодих фахівців:  лікаря  отоларинголога та акушер-гінеколога, які прийдуть на роботу в липні 2018-го. Вже виділені кошти на придбання житла молодому спеціалісту-педіатру. Цього ж року планується придбання житла лікаря-хірурга, який приступить до роботи з серпня 2018-го.

Покращується матеріально-технічна база районної лікарні, проводяться капітальні ремонти,  купується медичне обладнання, устаткування.

Вже проведений капітальний ремонт операційного  блоку хірургічного відділення, першого поверху поліклінічного відділення, продовжується ремонт клінічної  лабораторії,  другого поверху поліклінічного  відділення.

На 2018-й рік заплановано ремонт дитячого відділення, дитячої консультації, терапевтичного відділення, приймального відділення, демонтаж старого корпусу гінекологічного  відділення».

На які  зміни  чекати населенню, розповіла головний лікар районного центру первинної медико-санітарної допомоги  Марина Фоменко.

За її словами, триває процес автономізації КЗ «Голованівський центр первинної медико-санітарної допомоги» в комунальне некомерційне підприємство.

Розпочато  перехід від бюджетного утримання медичних закладів до закупівлі послуг. Запрацює, так званий, принцип «гроші йдуть за пацієнтом». Нині мають відбутися організаційні заходи на рівні центру первинної медико-санітарної допомоги, тобто заключення договорів населення із сімейними лікарями. Люди можуть почати вибирати лікаря первинної допомоги (сімейного лікаря, терапевта, педіатра) і підписувати з ними Декларації з квітня 2018-го року. Фінансування вторинної і третинної ланки за новою моделлю розпочнеться у 2019-му році і буде вводитися поступово за кожною послугою до 2020-го. До цього часу система на рівні вторинної ланки буде працювати так само, як вона працює зараз», - зазначила Марина Фоменко.

За підсумками засідання Ради регіонального розвитку району  було прийнято рішення щодо забезпечення на місцевому рівні заходів з підготовки всіх етапів впровадження реформи. 

 

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада