Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

Пленарне засідання 23 сесії районної ради

Пленарне засідання 23 сесії районної ради

11 жовтня 2013року  в сесійному залі районної ради проходила 23 сесія Голованівської районної ради шостого скликання. Вів пленарне засідання голова ради Олексій Чушкін.

Порядок денний засідання складався із 17 питань. Чотири питання в результаті розгляду постійними комісіями були відхилені та направлені на доопрацювання суб’єкту поданя.

Перед початком роботи сесії Олексій Іванович та Олександр Володимирович вручили Подяку Кіровоградської обласної ради Побузькому селищному голові Сергію Павловичу Слободянюку  та привітали з ювілейним днем народження депутата районної ради Григорія Віталійовича Комашка.

Далі головуючий проінформував про основні організаційно-масові заходи суспільно-політичного, економічного та культурного характеру, які проводились районною владою у міжсесійний період  (червні  - жовтні 2013року): «4 липня 2013року у цьому залі проходила   розширена колегія обласної державної адміністрації під керівництвом губернатора області А. Ніколаенка.  про виконання сегменту програми «Центральний регіон - 2015».  Слід відмітити, що Голованівський район займає лідируючі  позиції в області по багатьох напрямках. Програму «Центральний регіон – 2015» виконано на 100 відсотків.  Роботу районної влади визнано задовільною. Програма «Центральний регіон - 2015» створювалась ще у 2010 році.  На сьогоднішній день виникло безліч актуальних проблем, які потребують вирішення і додаткового внесення у програму. Тому започатковано процес актуалізації програми.

24серпня 2013року вся країна і ми масштабно святкували день незалежності України. Встановлено 2 рекорди України. (одночасне жонглювання гирями великої групи силових жонглерів різного віку; найбільша кількість приготовлених голубців – 14936штук).

В цей день після реконструкції відкрито центральну площу селища. Відтепер це прогулянкова пішохідна зона, куди обмежено рух автомобільного транспорту. На території оновленої площі укладено тротуарну плитку, встановлено сучасні ліхтарі, облагоджено  клумби, проведено масштабне озеленення.

1 вересня 2013року розпочався новий навчальний рік. Загальноосвітні заклади були підготовлені належним чином.  Ми ставили собі за мету – облаштувати у школах внутрішні туалети. На сьогоднішній день всі школи району мають внутрішні туалети. Приємно, що в цьому році до цієї справи долучилася група компанії Кернел.

13 вересня 2013року в приміщенні держказначейства відбулося відкриття  Центру надання адміністративних послуг. До роботи Центру надання адміністративних послуг залучені  14 установ та організацій району. На момент відкриття через Центр  надається 61 адміністративна послуга, з них 11 – дозвільного характеру. Від сьогодні майже будь-яку довідку чи свідоцтво, мешканці Голованівського району   зможуть отримати в одному місці.

Цього  ж дня в селищі Побузьке відбулося урочисте відкриття пам’ятного знака воїнам-інтернаціоналістам. У даному заході приймав участь  заступник голови облдержадміністрації Ярослав Арсірій.

З 3 по 5 жовтня 2013року у м. Кіровограді  проходила перша Всеукраїнська аграрна виставка «АГРОЕКСПО» зібравши на виставковій площі в 36 тис. м ² в центрі України провідних національних і зарубіжних виробників сільськогосподарської техніки, устаткування, технологій і послуг для агропромислового сектора. Надалі виставку планується проводити щорічно.

5 жовтня 2013року на території «Агроекспо» діяв ярмарок сільськогосподарської продукції та інших товарів народного споживання, 15 трудових колективів району приймали участь у заході.

У шести селах нашого району встановлено спортивні майданчики з тренажерним обладнанням

Відбулися зміни у керівному складі посадових осіб місцевого самоврядування району.  Так рішенням Ємилівської  сільської ради від 11 вересня 2013року № 167  достроково припинено повноваження сільського голови Бучка Валерія Вікторовича.

Постановою Верховної Ради України № 536 – VІІ від 06.09.2013р. призначено позачергові вибори Межирічківського сільського голови на 15 грудня 2013року».

Традиційно  першим питанням порядку денного депутати затвердили зміни до районного бюджету на 2013рік: 17 тис. грн. субвенції з обласного бюджету на виконання програми «Шкільна парта»; 132тис. грн. субвенції з державного бюджету малозабезпеченим сім’ям з дітьми.

Депутати заслухали звіти про виконання районних програм: «Освітній округ», «Розвитку позашкільної освіти та підтримки обдарованої молоді», «Підготовки медичних працівників та поліпшення їх соціального захисту»,  та прийняли дві програми: «Розвитку автомобільного транспорту та забезпечення безпеки дорожнього руху», «Охорони навколишнього природного середовища».

Рішенням сесії затверджено Положення про встановлення плати для батьків за навчання у комунальних закладах «Голованівська районна дитяча школа мистецтв» та «Побузька дитяча музична школа початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу) та затверджено технічну документацію  по нормативній грошовій оцінці земельних ділянок на територіях Розкішенської та Люшнюватської сільських рад.

Погодили депутати  кадрове призначення – Сачук Валентина Михайлівна призначена на посаду головного лікаря КУ «Голованівська центральна районна лікарня» терміном на 1 рік.

Заслухали на пленарному засіданні новопризначеного прокурора Голованівського району Д. Прокопчука щодо стану законності на території Голованівського району, заходи її зміцнення та результати діяльності прокуратури району за І півріччя 2013року.

Прозвітував перед депутатами про роботу постійної комісії з питань регламенту та депутатської етики голова постійної комісії О. Бербега. У звіті  Олег Володимировича  відмітив депутатів районної ради, які не пропустили жодного пленарного засідання та  назвав прізвища тих, хто нехтує обов’язком депутата, не відвідує засідання постійних комісій, сесій.

На останок  прийнято ряд рішень  про   внесення  змін до рішень районної ради.

 

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада