Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

У Голованівську відзначили День Соборності

22 січня 2016року голова районної ради Богдан Кучмій взяв участь у заходах з нагоди Дня соборності України, які проходили в районній бібліотеці імені Степана Шеврякова під гаслом  «З Україною у серці!».

 Звертаючись до присутніх, голова районної ради привітав усіх голованівців з цією видатною датою для нашої держави.

«Тривала  боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого. В далекому 1918році відбулась важлива подія в історії нашої країни -  проголошення   незалежності Української Народної Республіки та у 1919 році об’єднання  українських історичних земель у результаті проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР. Саме ці факти залишили глибинний слід в історичній пам’яті українців.

Шкода, що сьогодні маємо непросту ситуацію на сході  країні. Але я переконаний, що завдяки внутрішньому прагненню до об’єднання, ми матимемо цілісну, незалежну,  суверенну Державу! Тому  в такий час потрібно об’єднуватися та діяти спільно, бо той, хто дбатиме лише для себе, а не для спільного блага – не матиме нічого, а той, хто дбатиме на спільне благо, матиме щастя і для себе, і для інших».

Присутні  мали можливість переглянути світлини воїнів АТО родом з Голованівщини, які зараз перебувають на сході країни і ціною власного життя боронять мир, спокій великої української родини. Вшанували загиблих воїнів АТО, серед яких є воїни і  з Голованівщини - Іван Голота, Юрій Романюк, Володимир Безверхній, Михайло Крегул, Денис Громовий.

Студенти професійно-технічного училища № 38 поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

У рамках заходу, працівниками районної бібліотеки,  організовано книжкову експозицію на тему «Соборність України – єднання народу», а також виставку дитячих малюнків та листів для воїнів АТО.

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада