Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

Керівники району вшанували пам’ять загиблих в Афганістані

Керівники району вшанували пам’ять загиблих в Афганістані

15 лютого 2014року голова районної ради  Олексій Чушкін та заступник голови райдержадміністрації Григорій Данилюк вшановуючи учасників бойових дій на території інших держав, поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам – учасникам бойових дій на території Республіки Афганістан. 

Учасники  церемонії вшанували пам’ять хвилиною мовчання. Воїіни - інтернаціоналісти пройшли центральною площею урочистою ходою. 

Після урочистого мітингу  відслужена  панахида по загиблим воїнам.

Далі, урочистості з нагоди 25-річниці виведення військ з Республіки Афганістан продовжилися в актовому залі  НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ступенів ім.Т.Г.Шевченка – гімназія».

У залі зібралися воїни – інтернаціоналісти, сім’ї  загиблих воїнів, громадськість та молодь селища. Учасникам зібрання було представлено документальний фільм про події афганської війни та святковий концерт-реквієм.

Голова райдержадміністрації О. Яровий та голова районної ради О. Чушкін  подякували воїнам-інтернаціоналістам за мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов’язку, патріотичне виховання молоді та вручили почесні відзнаки.

Так, всі 110 воїнів-афганців, які проживають на території району отримали ордени та медалі від районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану, 7 загиблих воїнів були нагороджені посмертно, ордени отримали родичі загиблих воїнів, 8 воїнів отримали грамоти від райдержадміністрації та районної ради та 6 учасників бойових дій на території інших держав отримали грамоти від районної організації ветеранів України.

Представник Фонду «Відродження покоління» О.Шевчук вручив матеріальну допомогу матерям загиблих воїнів-афганців.

Цього ж дня, відбулося освячення пам’ятного знаку в Побузькому, який було нещодавно встановлено.

Також,   в цей день відбулося урочисте відкриття Кімнати  - пам’яті,  яка знаходиться в приміщенні районного будинку культури.

Кімната - пам’яті – це своєрідний мініатюрний  музей, де увічнено подвиг воїнів-афганців Голованівського району, створений ветеранами. Тут і  особисті речі воїнів, нагороди, бойові реліквії, фотографії,  речі, які відтворюють трагічну сторінку історії.

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада