Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

Урочисте віче

10 березня 2015року, біля постаменту Тараса Шевченка,  було проведено  урочисте віче «… НАРЕЧЕМОСЬ УКРАЇНИ ВІРНИМИ СИНАМИ» з нагоди відзначення 201-ї річниці  від дня народження великого Кобзаря та відзначення 200-річчя з дня народження Михайла  Вербицького, автора  національного Гімну "ЩЕ НЕ ВМЕРЛА УКРАЇНИ…"

У заході взяли участь: голова районної ради Олексій Чушкін, представники учнівської молоді, трудові колективи  установ та організацій району.

Звертаючись до громади району, Олексій Іванович закликав молоде покоління читати,  вивчати творчість великого українського поета,  письменника, художника, громадського та політичного діяча Тараса Григоровича Шевченка,   наслідувати його ідеї любові до батьківщини, до волі та свободи людини.

Перед присутніми з розповіддю про творчість М. Вербицького виступила  бібліограф Голованівської районної бібліотеки для дорослих ім. С.Шеврякова – Світлана Казимірська

Вчитель української мови та літератури НВК "Голованівська ЗШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г.Шевченка – гімназія" – Ліна Багачук висвітлила основні події  життя Т. Шевченка.

В знак пошани та вдячності за проявлену відвагу, збірку творів Т. Шевченка «Кобзар» подарували жителю  селища –  Миколі Канайкіну, який ще під час першої хвилі мобілізації був відправлений в зону проведення антитерористичної операції на сході країни і весь цей час захищав незалежність, територіальну цілісність та суверенітет України в районі Дебальцево. Воїн  отримав важкі поранення і на даний час перебуває на лікуванні у військовому госпіталі.  Ще з перших днів, вирушаючи в зону АТО,  Микола взяв із собою вірші Шевченка, і у хвилини затишшя завжди читав їх, за що і отримав у своєму взводі позивне ім'я "Кобзар". 

У рамках заходу проведено урочисту церемонію покладання квітів до погруддя Тараса Шевченка. Хвилиною мовчання вшановано пам'ять героїв України,  які  загинули  в мирний час за  краще майбутнє, за свою рідну землю у запеклій боротьбі із недругом.

У виконанні хору ветеранів районного будинку культури прозвучали пісні «Реве та стогне Дніпр широкий», «Думи, мої думи».

Наприкінці урочистого віче  всіма учасниками заходу виконано національний Гімн України.

 

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада