Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

УВАГА! Оголошується конкурс з визначення офіційної символіки (Герба та Прапора) Голованівського району Кіровоградської області

 

Оголошується конкурс з визначення офіційної символіки (Герба та Прапора)

Голованівського району Кіровоградської області

 

         Відповідно до рішення Голованівської районної ради від 23 грудня 2022 року № 111 «Про оголошення конкурсу з визначення офіційної символіки Голованівського району Кіровоградської області», Голованівська районна рада оголошує проведення конкурсу з визначення офіційної символіки (Герба та Прапора) Голованівського району Кіровоградської області.

         Термін подачі заявок на участь у конкурсі та конкурсних робіт – з 16.01.2023 року по 15.03.2023 року включно.

         Конкурсні роботи подаються особисто учасником конкурсу або надсилаються поштою до Голованівської районної ради на адресу: вул. Соборна, 48, смт Голованівськ,   Голованівський район, Кіровоградська область або на електронну скриньку Holovanivsk_rada@ukr.net.

          Порядок та умови проведення конкурсу з визначення офіційної символіки Голованівського району Кіровоградської області, вимоги до його учасників та конкурсних робіт, інші дані вказано в Положенні  про проведення конкурсу з визначення офіційної символіки Голованівського району Кіровоградської області, затвердженому розпорядженням голови Голованівської районної ради від 24 січня 2022 року № 3-гр.

 

ПОЛОЖЕННЯ
про проведення конкурсу з визначення офіційної символіки

Голованівського району Кіровоградської області

 

І. Загальні положення

1.1. Положення про проведення конкурсу з визначення офіційної символіки Голованівського району Кіровоградської області (далі – Положення) визначає порядок, строки та умови проведення конкурсу з визначення офіційної символіки Голованівського району Кіровоградської області, вимоги до його учасників, вимоги до конкурсних робіт, визначення переможців тощо.

 

1.2. Організатором конкурсу є Голованівська районна рада.

1.3 Конкурс проводиться в наступні етапи та строки:

      1 етап – подача заявок на участь у конкурсі та конкурсних робіт – з 16.01.2023 року по 15.03.2023 року включно;

      2  етап – перевірка конкурсних робіт на відповідність заявленим вимогам та обрання із них кращих – з 16.03.2023 року по 31.03.2023 року включно;   
      3 етап – визначення переможця конкурсу та затвердження Голованівською районною радою офіційної символіки Голованівського району Кіровоградської області.

 

1.4. Конкурсні роботи, подані після закінчення терміну, зазначеного у пункті 1.3 цього Положення, а також ті, які не відповідають вимогам розділу 4 та 5 цього Положення, до участі у конкурсі не допускаються.

1.5. Голованівська районна рада залишає за собою право змінити строки проведення конкурсу, а також скасувати конкурс у разі відсутності конкурсних робіт, що відповідають вимогам розділу 4 та 5 цього Положення.

ІІ. Мета і завдання конкурсу

2.1.Конкурс проводиться з метою визначення найкращих конкурсних робіт із створення офіційної символіки Голованівського району Кіровоградської області, а саме: створення ескізу герба та прапора району.


2.2.Завданнями конкурсу є:

- залучення максимальної кількості учасників до розробки офіційної символіки Голованівського району Кіровоградської області;

- пробудження у мешканців району почуття патріотизму, поваги та любові до рідного краю, національної самосвідомості;
- розроблення та створення офіційної символіки Голованівського району Кіровоградської області (герба, прапора).

 

ІІІ. Порядок участі у конкурсі

3.1. У конкурсі можуть взяти участь як фізичні, так і юридичні особи.

3.2. Участь у конкурсі безкоштовна.

3.3. Для участі у конкурсі особа подає заявку, зразок якої додається, та документи визначені розділом 5 цього Положення.

3.4. Учасники можуть подати як одну, так і декілька конкурсних робіт у різних номінаціях.

3.5. Подача учасником конкурсної роботи означає його згоду на її подальше редагування та використання з метою проведення конкурсу.

3.6. У разі надсилання конкурсних робіт електронною поштою учасник надсилає усі документи в електронному вигляді згідно з вимогами розділу 5 цього Положення.

3.7.До проектів зображень (макетів) обов’язково додається інформація про автора (авторів):
– Прізвище, ім’я, по-батькові;
– Адреса;
– Контактні телефони;
– Інші відомості (вік, освіта, місце роботи, та ін.).

ІV.Вимоги до конкурсних робіт

4.1. Вимоги до ескізу герба та прапора Голованівського району Кіровоградської області

Герб Голованівського району Кіровоградської області

4.1.1.Ескіз герба району повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А4, а також в електронному оцифрованому вигляді у форматі jpg, png, gif з розширенням не менше 600 dpi.

Робота має бути виконана в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, в тому числі і комп’ютерна графіка.

4.1.2.Ескіз герба повинен відображати характерні особливості території Голованівського району, містити малюнки, або знаки, що здатні передати унікальність та ідентифікувати її серед інших адміністративно територіальних одиниць України .

Прапор Голованівського району Кіровоградської області

4.1.3. Ескіз прапора Голованівського району Кіровоградської області повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А-4, а також в електронному оцифрованому вигляді у форматі jpg, png, gif з розширенням не менше 600 dpi; Робота має бути виконана в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, в тому числі і комп’ютерна графіка.

 

4.1.4. На ескізі прапора має бути розміщений герб або його елементи, інші символи. Співвідношення сторін прапора має становити 2:3.

Для досягнення юридичної та геральдичної грамотності при створенні знаків велике значення має використання сюжетів легенд, пов’язаних із виникненням та розвитком населених пунктів Голованівського району Кіровоградської області, розкриття змісту назви поселень, відображення якихось специфічних місцевих особливостей.

          Проекти ескізів прапора та герба Голованівського району Кіровоградської області повинні відповідати загальним вимогам геральдики та прапорництва, визначених в Методичних рекомендаціях з питань геральдики  і прапорництва областей, районів, районів у містах та територіальних громад міст, селищ і сіл, схвалених Комісією державних нагород та геральдики при Президентові України.

V.Вимоги до комплекту конкурсних робіт

5.1. На конкурс зі створення ескізу герба та прапора Голованівського району Кіровоградської області учасник подає (надсилає) наступні документи:

- заявку на участь у конкурсі (бланк заявки додається);

- кольорове зображення герба Голованівського району Кіровоградської області (на аркуші паперу формату А4 а також в електронному оцифрованому вигляді у форматі jpg, png, gif розширенням не менше 600 dpi);

- короткий опис герба із зазначенням значення зображених елементів, символів (на аркуші паперу формату А4 а також в електронному оцифрованому вигляді у форматі doc, docx);

- кольорове зображення прапора Голованівського району Кіровоградської області (на аркуші паперу формату А4 а також в електронному вигляді у форматі jpg,png, gif з розширенням не менше 600 dpi);

- короткий опис прапора із зазначенням значення його кольорової гамми та зображених на ньому елементів і символів (на аркуші паперу формату А4 а також в електронному вигляді у форматі doc, docx).

VI. Порядок подачі конкурсних робіт

6.1. Конкурсні роботи подаються особисто учасником конкурсу або надсилаються поштою до Голованівської районної ради на адресу: вул. Соборна, 48, смт Голованівськ,   Голованівський район, Кіровоградська область.

VII. Розгляд конкурсних пропозицій

7.1. Функції комісії по визначенню переможців конкурсу на кращу офіційну символіку Голованівського району Кіровоградської області здійснює геральдична комісія, склад якої затверджений рішенням районної ради (далі – Комісія). 

7.2. Головними завданнями Комісії є:
7.2.1. забезпечення проведення Конкурсу;
7.2.2.визначення переможця Конкурсу та забезпечення висвітлення підсумків в засобах масової інформації.

7.3.Основною формою роботи Комісії є засідання.

7.4.Засідання Комісії є правомірним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини від його складу.

7.5.Рішення Комісії приймається більшістю від присутніх членів шляхом відкритого голосування. У разі рівного розподілу голосів, головуючий має право вирішального голосу.

7.6.Члени Комісії:
7.6.1. беруть участь в обговоренні, розгляді та співставленні конкурсних пропозицій і приймають рішення про визначення переможця (переможців) Конкурсу;
7.6.2. мають право на ознайомлення з усіма матеріалами, поданим на Конкурс, а також на відображення своєї окремої думки у протоколі засідання Комісії;
7.6.3.зобов'язанні дотримуватися норм законодавства, об'єктивно та неупереджено розглядати конкурсні пропозиції;
7.6.4. мають право відхилити конкурсну роботу, якщо вона не відповідає вимогам та основним засадам і принципам територіальної громади та чинному законодавству України;
7.6.5. залишають за собою право на співробітництво з учасниками, які розробили перспективні ескізи, щодо надання, в разі необхідності додаткової пояснювальної інформації;
7.6.6. мають право залучати до роботи експертів відповідного профілю.

VIIІ. Визначення переможців конкурсу

8.1. Комісія проводить засідання щодо розгляду проєктів зображень (макетів) герба та прапора. За результатами засідання визначаються кращі роботи.

8.2. Кожен проєкт оцінюється за критеріями:
•    глибина висвітлення теми;
•    оригінальність розкриття теми;
•     зміст;
•    композиційна цілісність;
•    художня довершеність;
•    історична відповідність.

8.3. Комісія має право звернутись до Українського Геральдичного Товариства з метою проведення геральдичної експертизи та запропонувати авторам доопрацювати проєкти.

8.4. Після закінчення Конкурсу комісія подає проєкти, які перемогли, на затвердження районною радою.

8.5. Після прийняття рішення на сесії районної ради про затвердження та їх офіційне оприлюднення на сайті районної ради, проєкти - переможці набувають статусу офіційних символів Голованівського району Кіровоградської області.

8.6. Комісія гарантує не використовувати та не передавати третім особам ескізи символіки, які були представлені на Конкурс, але не стали переможцями без дозволу авторів ескізів.

ІХ. Авторські права

9.1. Переможець Конкурсу зобов'язаний укласти з Голованівською районною радою договір про передачу виключних майнових авторських та суміжних прав на символіку.

9.2. Виключні майнові авторські та суміжні права, а саме виключне право на використання символіки переможця і виключне право на дозвіл або заборону використання символіки переможця передаються Голованівській районній раді.

9.3. У разі, якщо переможець Конкурсу протягом 5 днів з моменту оголошення результатів Конкурсу відмовляється укласти договір про передачу виключних майнових авторських та суміжних прав на символіку, Комісія визначає переможцем наступного за кількістю голосів учасника.

9.4. Голованівська районна рада не несе ніяких зобов'язань щодо будь-яких прав третьої сторони.

 

Додаток

до Положення про проведення конкурсу з визначення офіційної символіки

Голованівського району Кіровоградської області

 

Заступнику голови  Голованівської           районної ради

                                                                  Надії Грабовій

 

_________________________________
                                                  (прізвище, ім’я, по батькові)

                                                           _________________________________
                                 (місце проживання)

                                                        _________________________________
                                (контактний телефон)

                                                       _________________________________

(електронна пошта)


ЗАЯВКА

на участь у конкурсі з визначення офіційної символіки

Голованівського району Кіровоградської області

 

      Прошу допустити до участі у конкурсі зі створення ескізу герба та прапора Голованівського району Кіровоградської області.

          З умовами проведення конкурсу з визначення офіційної символіки  Голованівського району Кіровоградської області ознайомлений та погоджуюсь.

 

______________                                                             _____________________

          (число)                                                                                              (підпис, прізвище,ініціали)

 

 

 

 

 

 

 

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада