Голованівська районна рада
Герб Голованівського району

ГОЛОВАНІВСЬКА
РАЙОННА РАДА

Голованівськ, вул.Соборна, 48
тел. (05252) 2-19-84
E-mail: holovanivsk_rada@ukr.net

Засідання Координаційної ради

Засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Голованівської районної ради

18 вересня 2013року  в сесійному залі районної ради проходило засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.

По першому питанню «Про порядок організації громадських робіт» доповідала  начальник відділу по наданню послуг роботодавцям районного центру зайнятості  І.Копієвська.

Доповідь начальника Держземагенства у Голованівському районі І.Рибака «Про передачу сільськогосподарських земель державної власності у власність або користування (на без конкурентних засадах)» в очільників громад збурила масу запитань та вимог роз’яснення. Це стосувалося не лише цього вузького аспекту, а й більш ширшого кола питань землекористування. Нові доповнення до законів та положень висувають нові вимоги до бережливого ставлення до земельних ресурсів, ефективного їх використання та економічної вигоди. Тому владі на місцях доведеться ретельніше, в рамках повноважень, працювати з орендарями, власниками розпайованої та присадибної землі та її майбутніми власниками.

Отримали присутні  й чіткі роз’яснення від О.Клименка, в.о. начальника управління АПР РДА щодо Закону України «Про аквакультуру» (риборозведення) та про затвердження Типових договорів оренди водних об’єктів. Для пересічного громадянина буде цікаво дізнатися, що риба, зловлена в ставку орендаря, не завжди для них має бути безкоштовною, і це справедливо. Все залежатиме  від того, що буде прописано в договорі оренди водного плеса.

Начальник відділу з питань організаційного забезпечення виконавчого апарату районної ради Т.Ручко проінформувала колег про законність прийняття благодійних пожертв.

 Голова районної ради О.Чушкін, на підставі інформації прокуратури Кіровоградської області, дав настанови та роз’яснення щодо додержання вимог бюджетного законодавства в діяльності органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, щодо Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів України» та щодо інформації фіто санітарної інспекції про боротьбу з карантинними природними об’єктами.

В.Харкавенко, головний спеціаліст відділу організаційного забезпечення виконавчого  апарату райради, звернув увагу на рекомендації Верховної Ради, щодо роз’яснення населенню переходу на цифрове ефірне телебачення.  У 2015 році аналового ТБ вже не буде, тому всім уже сьогодні потрібно думати, як здійснюватиме перехід на цифрове ТБ.

Після  засідання Координаційної ради голова районної ради провів засідання Голованівського районного відділення Кіровоградської обласної асоціації органів місцевого самоврядування на якому розглянули питання «Про впровадження на території району Закону України «Про органи самоорганізації населення».

Прийнято відповідні рішення.

 

Важливо!

Всі документи

 

Новини

Всі новини

 

Президент УкраїниВерховна рада УкраїниУрядовий порталКіровоградська обласна рада